Over Sako

Wie ben jij zonder je verhaal?

Over Sako

Sako kwam met zijn ouders als vluchteling naar Nederland. Na een asielprocedure van 12 jaar kreeg hij een verblijfsvergunning. 

Sako zijn achtergrond ligt voornamelijk in de sport. Zo was hij de afgelopen 5 jaar docent lichamelijke opvoeding op het Werkman College Stadslyceum in Groningen. Op deze school stond hij bekend als #MeerdanDocent. Dit kwam, omdat Sako de dingen altijd net even anders deed dan de andere docenten.  Geen E-mails naar leerlingen sturen, maar Instagram filmpjes maken om zijn leerlingen te bereiken. Daarnaast had Sako een aantal keren per jaar ”De les achter de les” Tijdens de gymlessen gaf hij leerlingen levenslessen mee, om op die manier de gymlessen betekenisvoller te maken. 

Betekenisvol zijn en andere mensen helpen is iets waar Sako veel waarde aan hecht. Tijdens zijn studenten tijd begon Sako als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noord Nederland. In die periode was hij een taalmaatje om andere mensen de Nederlandse taal bij te brengen en heeft hij met het project Meet2Know op scholen zijn verhaal verteld om leerlingen van verschillende achtergronden dichterbij elkaar te brengen. 

Na twee jaar is hij uiteindelijk gestopt om zijn verhaal verder uit te breiden. Het afgelopen jaar heeft hij op de FM-Dag, CHRO en CFO day in zowel Nederland als België mogen staan, om mensen te inspireren met zijn verhaal.

 

 

 

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here

Testimonials

Socials